Hizmetlerimiz
Projelendirme
Alanında uzman mühendislerimizle her türlü tesisin elektrik ihtiyaçları doğrultusunda en uygun çözümleri üretiyor ve proje danışmanlığını yapıyor.
Saha Kurulum
Anahtar teslim taahhüt hizmetleri sunan bir EPC firması olarak müşterilerimizi doğru proje, kaliteli hizmet ve işçilik sunuyoruz.
Ürün Tedariği
PV panel, solar inverter, AG/OG ekipmanları, kablo, jeneratör ve UPS tedarikleri sağlıyoruz.
Faaliyet Alanlarımız
Güneş Enerjisi
Yeryüzünün en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş Enerjisi, aslında ışıma enerjisidir. Bu enerjinin büyük bir kısmı hidrojenden oluşmaktadır. Bu sebeple yeryüzünün en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olarak bilinmektedir. Güneş içerisinde bulunan hidrojenlerin helyuma dönüşmesi sırasında açığa çıkan ışıma enerjilerine Güneş Enerjisi denilmektedir.
Bu ışınımlar güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisine çevrilmektedir. Bunu yapan sistemlere de “Güneş Paneli Sistemi” veya “Solar Panel Sistemi” adı verilmektedir.
Türkiye konum itibari ile güneş enerji sistemlerine oldukça elverişlidir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de günden güne güneş panelleri hayatımıza girmektedir. Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre daha temiz ve daha az maliyetli olduğu için arazi ve çatılarda kullanımı hızla artmaktadır.
Hidroelektrik Enerjisi
Hidroelektrik enerjisi akan sudan yararlanmak suretiyle elektrik enerjisinin üretilmesi anlamına gelir. Jeotermal enerji, biyokütle enerjisi, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi hidroelektrik enerjisi de yenilenebilir, sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır. Bu kapsamda HES adı verilen hidroelektrik santraller kurulur. Sürekli olarak bir devinim içerisinde olan su akışı sayesinde elektrik her daim üretilebilir. Akan suyun gücüne göre üretilen enerji miktarı değişiklik gösterir. Nehirden akan su ne kadar yüksekten dökülüyorsa üretilen enerji miktarı da o kadar fazla olur. Su aynı zamanda kanal veya borulara da aktarılabilir. Bu şekilde türbinlere yönelen su ile türbinler dönerek elektrik üretilir. Dönen pervaneler sayesinde açığa çıkan mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilir. Bu suretle hidroelektrik enerjiden yararlanılmış olur.
Biyokütle – Biyoenerji
Biyoenerji kullanımı “geleneksel” ve “modern” olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Geleneksel kullanım, odun, hayvan atığı ve geleneksel kömür gibi formlardaki biyokütlenin yanmasını ifade eder. Modern biyoenerji teknolojileri, bagasse ve diğer bitkilerden üretilen sıvı biyo-yakıtları; biyo-rafinerileri, kalıntıların anaerobik sindirimi yoluyla üretilen biyogaz, odun pelet ısıtma sistemleri ve diğer teknolojilerdir.
Enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılacak kaynaklar arasında biyokütle enerjisi vardır. Biyokütle enerjisi tükenmez bir kaynak olması, her yerde elde edilebilmesi, özellikle kırsal alanlar için sosyo-ekonomik gelişmelere yardımcı olması nedeniyle uygun ve önemli bir enerji kaynağı olarak görülüyor.
Kojenerasyon – Trijenerasyon
Kojenerasyon, elektrik ve ısı enerjisinin eşzamanlı üretildiği sistemdir. Elektrik ve ısı enerjisinin tüketildiği yerde üretilmesini sağlayan bu sistem, elektrik üretilirken ortaya çıkan ısıl enerjiyi sisteme geri kazandırır ve enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca tüketim noktasında üretim yapılmasıyla enerji iletilirken oluşan kayıplar da en aza indirilir. Böylece tek bir sistemle elektrik üretilebilir, binalar ısıtılabilir, sıcak su ihtiyacı karşılanabilir. Kojenerasyon ile üretilen termal enerji, endüstriyel tesislerde ve hizmet sektöründe ısının kullanıldığı başka yerlerde de (buhar, kızgın yağ vb.) değerlendirilebilir. Kojenerasyonun bir başka ismi de ‘bileşik ısı-güç üretim’ teknolojisidir.